Двох буковинців, яких підозрювали у розбещенні неповнолітніх, засудили до 15 та 12 років ув’язнення

Двох пенсіонерів з Чернівецької області, яких підозрювали у розбещенні неповнолітніх, засудили до 15 та 12 років ув’язнення. 77-річний чернівчанин упродовж 15 років мав статеві відносини з дітьми, виготовляв порнографію й створив вдома дім розпусти. Він залучав дітей до надання інтимних послуг за гроші іншим чоловікам, серед яких був 68-річний завідувач відділення коледжу.

Про це йдеться на сайті обласної прокуратури.

За даними прокуратури, 77-річний чернівчанин створив у себе вдома дім розпусти та пропонував своїм знайомим сексуальні послуги жінок та дівчат. Серед потерпілих була його похресниця.

Двох буковинців, яких підозрювали у розбещенні неповнолітніх, засудили до 15 та 12 років ув'язнення
Обвинувачений з похресницею. Фото: Чернівецька обласна прокуратура

 

Він запрошував до себе додому малолітніх та неповнолітніх дівчаток, як правило доньок жінок, які надавали йому сексуальні послуги. Чоловік фотографував дітей оголеними, а також за певну грошову винагороду вступав з ними в статеві відносини, фіксуючи на відео. У ході досудового розслідування виявлено 54 гігабайти файлів із зображеннями та відео порнографічного змісту”, — йдеться на сайті прокуратури.

77-річний чоловік платив дітям гроші за інтимні послуги. У суді довели, що такими послугами користувався 68-річний завідувач відділення коледжу. Його засудили до 12 років за ґратами.

Фактично потерпілими було троє дівчат, проте лише двоє подали слідчому заяви про визнання їх потерпілими у провадженні.

У суді обвинувачені вину визнали частково.

Що відомо

  • 3 квітня 2021 року в області затримали двох чоловіків, яких підозрювали у розбещенні неповнолітніх.
  • 6 квітня 2021 року підозрюваних випустили під заставу у 150 тисяч гривень. Згодом прокуратура подала на це рішення апеляцію.
  • 9 квітня 2021 Апеляційний суд знову відправив чоловіків під варту. Їхню заставу збільшили до майже чотирьох мільйонів гривень на обох.
  • 19 травня 66-річного підозрюваного звільнили з посади викладача коледжу.

 

 

Справа засуджених за педофілію у Чернівцях: яка їх позиція та чому не довічне ув'язнення

Справа засуджених за педофілію у Чернівцях: яка їх позиція та чому не довічне ув’язнення

 

10 січня двох пенсіонерів з Чернівців засудили до 15 та 12 років ув’язнення за розбещення неповнолітніх. Обоє визнали свою вину частково.

Про це у коментарі Суспільному сказала начальниця відділу захисту інтересів дітей обласної прокуратури Людмила Кініщук.

За її словами, 77-річний чернівчанин вдома упродовж 15 років мав статеві відносини з дітьми.

“Свої статеві акти він записував на відео, окремо – просто фотографував дівчат, відповідно було встановлено виготовлення і зберігання ним матеріалів дитячої порнографії”, — каже Кініщук.

Засуджений визнав свою винуватість в одноразовому вступі в статеві відносини з неповнолітньою.

За словами Кініщук, 77-річний чернівчанин залучав дітей до надання інтимних послуг за гроші іншим чоловікам, серед яких був 68-річний завідувач відділення коледжу.

“Це його знайомий, який неодноразово впродовж тривалого часу перебував в нього в гостях. І правоохоронці задокументували зустрічі у помешканні чернівчанина, саме для вступу в статеві відносини за грошові з неповнолітньою”, — каже Кініщук.

Ексвикладач свою вину також визнав частково. Сказав, що він мав намір вступити у відносини, але не за винагороду, а виключно за добровільною згодою дівчини.

Старшому підозрюваному загрожувало довічне ув’язнення. Йому оголошували підозри за десятьма статтями. Іншому підозрюваному загрожувало до 15 років позбавлення волі, йому оголошували підозру за чотирма статтями.

За законом, довічне позбавлення волі не застосовують до людей у віці понад 65 років.

Вирок винесли у Шевченківському районному суді.

Засуджені можуть оскаржити вирок впродовж 30 днів.

 

Що відомо

peredplata