У Раді пропонують дозволити виїзд чоловікам за кордон, але вони мають дотриматися умов

 

Внесені зміни до законодавства забезпечать можливість українським студентам іноземних вишів (чоловічої статі) та іншим категоріям громадян, що не підлягають мобілізації в особливий період, вільно виїжджати за кордон.

Утім, такий виїзд має бути погоджений із територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, пише ТСН.

У разі, якщо людина хоче виїхати за кордон, вона має взяти на себе офіційно обов’язок повернутися до України не пізніше завершення терміну, на який вона не підлягає мобілізації відповідно до норм чинного законодавства (або протягом 30 днів після виїзду за кордон).

“Спортсмени та інші військовозобов’язані, які хочуть виїхати за кордон для участі в міжнародних спортивних заходах (тренери, лікарі, представники команд), мають додатково надати лист-підтвердження від центрального органу виконавчої влади або національної федерації з виду спорту щодо виїзду на міжнародний спортивний захід”, – вказано у повідомленні.

До поважних причин повернення до України пізніше за дозволений термін входять: заборона на виїзд із країни перебування; стихійні лиха, катастрофи, аварії; перебування на стаціонарному лікуванні; виконання завдань в інтересах України; інші обставини, які перешкоджають виїзду з країни перебування.

peredplata