Колаборанти, ухилянти, розкрадачі гуманітарки: прокурор Чернівецької області розповів про результати роботи в умовах воєнного стану

Антон Ковальський поінформував депутатів Чернівецької обласної ради про результати роботи органів обласної прокуратури за підсумками роботи 2022 року
Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський взяв участь у пленарному засіданні 11-ї сесії Чернівецької обласної ради VIII скликання, під час якого поінформував депутатів та громадськість про результати діяльності органів обласної прокуратури в умовах воєнного стану.
Правоохоронні органи області зосереджують усі зусилля для забезпечення стабільності криміногенної обстановки у регіоні та протидії кримінальним правопорушенням. Завдяки спільним скоординованим заходам правоохоронців, рівень злочинності в області у минулому році знизився на 5,3%.
Упродовж 2022 року прокурори здійснювали процесуальне керівництво у понад 27 000 кримінальних проваджень, до суду передано 2008 обвинувальних актів, у тому числі на пріоритетних напрямах.
«Ми приділяємо особливу увагу виявленню та розслідуванню злочинів, пов’язаних зі збройною агресією РФ, та активно здійснюємо заходи для встановлення та відпрацювання осіб, які можуть мати причетність до співпраці з окупаційними військами, диверсійної, терористичної та іншої діяльності, спрямованої проти України. Прокурорами органів Чернівецької обласної прокуратури забезпечено процесуальне керівництво у понад 330 кримінальних провадженнях, 63 з яких були передані до суду, включаючи 14 випадків державної зради та колабораційної діяльності. У результаті цієї роботи, ми отримали 25 обвинувальних вироків. До реальної міри покарання засуджено 9 осіб»,- зазначив Антон Ковальський.
Посилено протидію незаконному переправленню чоловіків призовного віку через держкордон.
За період дії воєнного стану, за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон здійснювалось досудове розслідування у 153 кримінальних провадженнях. До суду передано обвинувальні акти стосовно 73 осіб.
Припинено діяльність 12 організованих груп.
Значну увагу також приділено виявленню фактів незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги. Розпочато розслідування у 12 кримінальних провадженнях.
Забезпечено процесуальне керівництво у 495 кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень проти довкілля.
У сфері охорони довкілля у 2022 році прокурорами пред’явлено 29 позовів на суму 7,2 млн грн.
Захищаючи інтереси держави прокурори пред’явили позовів на 562 млн грн. Державі повернуто 139 га землі вартістю понад 165,2 млн грн.
Органи Чернівецької обласної прокуратури, як і всі українці, допомагають нашим ЗСУ підвищити обороноздатність.
Близько 4,5 млн грн зібрали працівники прокуратури для наших військових. Частину коштів переказали на визначені державою банківські рахунки. За іншу частину придбали тепловізори, квадрокоптери, генератори, супутникові телефони, бронежилети, каски, намети, одяг все, що потрібно нашим захисникам та захисницям.
Інформацію керівника обласної прокуратури взято до уваги.
Антон Ковальський під час спілкування з депутатами, відповів на запитання, які стосувались діяльності обласної прокуратури та правоохоронних органів регіону.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

peredplata