США розпочинають – ЄС продовжує…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Отже! США розпочали новий санкційний похід, і не лише проти Росії., Ірану та Білорусі… Під нoві санкції США потрапляють: Міжнародний інвестиційний банк (ІІВ); основний осередок ІІВ знаходиться у столиці Угорщини, Будапешті. Міжнародний інвестиційний банк (ІІВ) контролювався Кремлем і був останньою закордонною фінансовою установою, через яку можна було бодай якось одержуватти “життєдайні” для російських чиновників i їх закордонних поплічників тверду валюту: Euro і USD.
Як стверджують США, присутність Міжнародного інвестиційного банку в Будапешті “давала змогу Росії посилюватии свою розвідувальну присутність у Європі”, а також сприяла зловмисним діям у Центральній Європі та на Західних Балканах і корупції й ухилянню від санкцій.
Запроваджено санкції і щодо до низки угорських бізнесменів, чиновників, політиків та їх родин.
США також запровадили обмеження щодо компаній, котрі базуються в Китаї, Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах, які, за заявою міністерства фінансів США, підтримують військово-промисловий комплекс Росії всупереч існуючим санкціям.
Окрім цього, Держдепартамент США вводить санкції проти двох російських організацій, що “підтримують зусилля Росії відносно підриву суверенітету та територіальної цілісності України шляхом мілітаризації та ідеологічного виховання школярів: Всеросійської дитячо-юнацької військово-патріотичної оргранізації “Юнармія” та Державного бюджетного навчального закладу додаткової освіти республіки Крим Кримський патріотичний центр”, – йдеться у повідомленні державного секретаря Ентоні Блінкена.
За даними Держдепартаменту, так звана молодіжна армія, створена міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, “відповідає за мілітаризацію та пропаганду школярів на окупованих територіях України”.
Окремим параграфом виділені санкції стосовно дуже широкої мережі подприємств, пов’язану з російським мільярдером Алішером Усмановим, який вже перебуває під санкціями в кількох країнах, і були ухвалені в координації зі Сполученим Королівством Великої Британії.
За даними міністерства фінансів США, Усманов “є одним із найбагатших мільярдерів Росії”, який “має значні частки у металургійній та гірничодобувній промисловості, телекомунікаціях та інформаційних технологіях”.

peredplata