Казав у суді, що у нього загострення хвороби: стали відомі деталі справи про підпал храму УПЦ на Буковині

Вижницький районний суд Чернівецької області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для 34-річного мешканця села Іспас, підозрюваного у підпалі церкви УПЦ МП та крадіжці.

Про це йдеться в ухвалі суду від 25 квітня.

За матеріалами справи, протягом 23 і 24 квітня підозрюваний, який за інформацією Центру стратегічних комунікацій при Мінкульті є монахом самої ж УПЦ МП, вчинив ряд злочинів. Будучи у стані алкогольного сп’яніння, він намагався вкрасти 1 тис. євро, які лежали у сейфі приватного будинку. Довести крадіжку до кінця завадила власниця, яка прийшла на територію домоволодіння. Після чого підозрюваний втік.

Під ранок 24 квітня правопорушник проник до храму Іова Почаївського, що у селі Мілієве Чернівецької області. Розбивши вікно церкви, чоловік зайшов до середини і за допомогою запальнички підпалив легкозаймисті речі з тканини. Внаслідок пожежі повністю було знищено храм.

Після підвалу безробітний проник до сусідньої крамниці “Монарх”. Звідти виніс 1 тис. грн готівкою, дві пляшки вина, шість пачок цигарок Parlament Silver Blu та вісім карток поповнення рахунку мережі мобільного зв’язку “Київстар”. Загальна сума збитків, завданих власнику магазину, становить 2,6 тис. грн.

У суді підозрюваний визнав вину і щиро розкаявся. Він не заперечував стосовно обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. При цьому зазначив, що весною та восени у нього відбувається загострення хвороби, він починає зловживати спиртними напоями і втрачає пам’ять. Просив суд, щоб йому надали медичну допомогу.

Адвокат підозрюваного також не заперечувала, щоб її клієнта арештували.

Санкція статей, за якими підозрюється мешканця села Іспас, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

В ухвалі зазначено: разом із арештом суд дав можливість підозрюваному внести заставу у розмірі 214,7 тис. грн. Якщо такі кошти буде внесено, то палій зможе вийти на волю.

Раніше повідомлялося, що в селі Мілієве під час пожежі в церкві Іова Почаївського УПЦ вогонь знищив покрівлю будівлі, мансардні приміщення, перекриття між 1 і 2 поверхами споруди. Площа пожежі склала 1000 кв. м.

peredplata