Іронія від Феміди: СБУ викрила на корупції керівництво юридичного коледжу в Чернівцях

 
Служба безпеки викрила протиправний механізм отримання неправомірної вигоди, який організували керівники й викладачі Чернівецького юридичного фахового коледжу Національного університету «Одеська юридична академія».
Учасники схеми вимагали від студентів-випускників понад 6 тисяч доларів США. Ці гроші майбутні юристи мали заплатити за успішну здачу комплексного державного іспиту та отримання випускних дипломів. Студентську «вдячність» зловмисники планували розділити між собою та членами державної екзаменаційної комісії.
Правоохоронці затримали виконувачку обов’язків директора коледжу у власному робочому кабінеті під час отримання останньої частини хабара.
Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину і притягнення до відповідальності причетних до корупційної схеми осіб.
Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з працівниками УСР та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata