У Чернівцях відкрили «Офіс соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей»: хто та яку допомогу може отримати

У приміщенні Департамент соціального захисту населення Чернівецької ОДА відкрився «Офіс соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей».
 
Участь у відкритті Офісу взяла і перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.
 
«Я рада, що сьогодні Офіс відкрився, адже робота над його створенням велась кілька місяців. Мені та начальнику Чернівецької ОВА Руслану Запаранюку надходять різні запити від різні запити від родин хлопців, які воюють. І ми побачили, що бракує комунікації. Люди не знають, де знайти необхідну інформацію. Тому ми і почали працювати над відкриттям такого офісу.
Я впевнена, що це лише основа. Надалі плануємо створення повноцінного ветеранського хабу. Відтак Офіс – це початок нашої роботи, оскільки надалі ми розумітимемо, що потрібно доповнити, чого бракує. Я рада, що тепер в одному місці можна знайти відповіді на більшість питань. Це саме те, що ми хотіли зробити. І це лише перший, але дуже важливий крок. Нам хочеться, щоб кожна родина військовослужбовця відчувала, що про них турбуються і допомагають», – сказала Альона Атаманюк.
 
Там надаватимуть такі послуги:
 
🔹первинне консультування військовослужбовців та членів їхніх сімей, визначення проблеми, підготовка плану дій для її вирішення;
🔹формування пакету документів, комунікація із відповідальними органами, передання документів для прийняття рішення;
🔹психологічний супровід та детальне роз’яснення з питань проходження військової служби та участі у зоні бойових дій;
🔹допомога близьким та родинам військовослужбовців у вирішенні проблемних питань, пов’язаних з проходженням військової служби, участі в бойових діях, отримання соціальних пільг та гарантій;
🔹безкоштовний адвокатський супровід з питань правового захисту та відновлення прав військовослужбовців (встановлення фактів, що мають юридичне значення; соціальних гарантій та ін.).
 
Хто може скористатись послугами Офісу?
 
🤝Отримати допомогу в «Офісі соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей» можуть наступні категорії населення:
🔹ветерани війни;
🔹особи з інвалідністю внаслідок війни;
🔹члени сімей військовослужбовців;
🔹члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць.
«Офіс соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей» розташований у холі Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА, що находиться за адресою: вулиця Головна, 245.
Джерело: Чернівецька ОВА

peredplata