Прибічники РПЦ в Україні плювали в обличчя українського священника і вкрали в нього телефон, і обзивати

Заплановані збори вірян у селі Ленківцях (Кельменеччина), про перехід релігійної громади до ПЦУ, не відбулися.
Місцевий піп московського патріархату, відчуваючи неминучість результату голосування парафіян, вирішив зупинити логічний хід історії і забрати у людей право мати українську церкву . Прихильники мп звезли до Ленківців невідомих чужинців, яких видавали за місцевих. Звісно ж, сільської прописки у паспортах не показували. Ці люди взяли в облогу сільський клуб, де мали б відбутися збори. Протоієрея Романа Грищука, який прибув на збори, не впустили на поріг клубу. Здається, що своїм нахабством зайди здивували навіть поліцію.
Далі почалося. Забули про християнську мораль, виховання і повагу до священника. Не віриться, що люди, які шанують Церкву Христову, можуть плювати в обличчя священника і красти в нього телефон, і обзивати. Так легко кимось керовані, що іншого разу можуть зважитись на гірше, не поправне. Бо, що ми вчиняємо, те з нами назавжди залишиться.
Вже після цих подій у Ленківцях, сьогодні, отець Роман розповів, що такими діями мп не зможе зупинити наміри людей перейти до ПЦУ, які не хочуть мати жодного стосунку до мп, до вбивць і варварів москви. Чи є у Бога прийнятними прокльони, лайки, опльовування, крадіжки і гнів?
“Виявилося, що місцевий священик московського патріархату, син якого уже під час війни з московією виїхав в москву на навчання і там служить із патріархом кірілом, організував тітушок із сусідніх сіл та Кельменців, що приїхали зірвати збори і не допустити виходу громади з московської окупації, – зауважив отець Роман.
Аби не піднімати градус напруги, бо слова котились вже без узгодження з розумом, громада села відмовилась проводити збори. Але вони обов’язково будуть. Це неминуче. Так скаже кожен православний українець, який знає якою має бути його Батьківщина. А вона має бути без нічого росіянського.
Також, стало відомо, що поліція запротоколювала всі порушення того дня у Ленківцях під час сутички адептів мп з священиками ПЦУ.

peredplata