Митрополита Павла відправляють в СІЗО

 
Суд задовольнив клопотання прокурорів щодо зміни запобіжного заходу наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу з цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 33 мільйони гривень.
Соломʼянський районний суд Києва змінив запобіжний захід митрополиту Української православної церкви (московського патріархату) Павлу Лебедю з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня з можливістю внести заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Про це повідомляє «Суспільне».

Підставою зміни запобіжного заходу стало порушення одного з обов’язків, які накладав суддя.

Прокурор Євген Завістовський стверджує, що митрополит спілкувався з одним зі свідків у кримінальній справі, хоча знав про заборону, адже ознайомився з протоколами.

Сам Лебідь заявив, ще не знайомий зі свідком, а ще — що «ніколи в житті не був на стороні агресора» і «ніколи не підтримував Путіна».

Зрештою, суд змінив митрополиту запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня з альтернативою у вигляді застави в розмірі понад 33 мільйони гривень.

Напередодні, 13 липня, правоохоронці оголосили намісникові Києво-Печерської лаври УПЦ МП про нову підозру за ще двома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 161 та ч. 3 ст. 436-2. Санкції статей передбачають до 5 років ув’язнення.

У чому ще підозрюють Павла?

Слідчі СБУ 1 квітня повідомили намісникові Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлові про підозру за ч. 1 ст. 161 та ч. 1 ст. 436-2 ККУ. У нього вдома та в лаврі провели обшуки. Павло заявив, що йому вручили повідомлення про підозру за підтримку російської агресії проти України й нібито за те, що назвав настоятеля Православної церкви України Епіфанія розкольником.

Служба безпеки пояснила, що зібрала обґрунтовану доказову базу про причетність Павла до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії рф проти України. СБУ також опублікувала перехоплення телефонних розмов митрополита Павла, де той з-поміж іншого радіє тимчасовій окупації Херсона й заявляє, що в західних регіонах України немає українців.

Сам священник заявив, що завжди засуджував «усілякі спроби проти нашої держави, і того, що зробила росія, путін, у жодному разі виправдати не можна».

peredplata