Геть московського попа Мелетія з Буковини

Чому держава і суспільство вважають, що УПЦ перебуває у складі РПЦ рф? Позиція УПЦ МП викликає дедалі більше глибоке обурення громадськості, яка почала вимагати заборони УПЦ МП. Десятки місцевих рад звертались з такою самою вимогою до Президента, Уряду і Верховної Ради. У грудні 2022 року згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, 78 % українців вважають, що держава тією чи іншою мірою має втрутитися в діяльність УПЦ МП. Зокрема, серед них 54% вважають , що ця церква має бути повністю заборонена в Україні.

Це зумовило священників УПЦ МП дистанціюватися у публічному просторі від Московського патріархату, але не поривати з ним. Як встановила релігієзнавча експертиза, виконання якої забезпечила Державна служба України з етнополітики та свободи совісті, УПЦ МП й надалі залишається частиною російської церкви, яка є невід’ємною складовою військового механізму держави агресора.

Про це свідчить, докази того, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, на релігійних об’єктах УПЦ МП було виявлено  пачки російської готівки, прапори псевдореспублік на сході України, брошури надруковані російською армією для розповсюдження на непідконтрольних територіях та інші докази сприяння кліриками УПЦ (МП) окупаційним військам та владі на окупованих територіях. При цьому, слід відзначити, що в Чернівецькій області, було виявлено російський паспорт митрополита Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) Мелетія (Валентин Єгоренко), за сумісництвом є головою відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ та іншу доказову базу причетності Мелетія до співпраці з представниками російської церкви та державою агресором. В наслідок чого, 28 грудня 2022 року В. Єгоренка позбавили громадянства України, однак останній продовжує свою деструктивну діяльність на території Чернівецької області.

 

peredplata