Смерть на шибениці

Мохаммаду лише 27, а його вже засудили до страти за участь у протестах проти іранського режиму. Але надія вмирає останньою: були випадки, коли тиск міжнародного загалу рятував іранців від шибениці. Зараз люди з усього світу приєднуються до прохання порятунку Мохаммада.

Його можуть страчувати день у день!

 Дорогі друзі, Смерть на шибениці жахлива.

Мохаммаду лише 27, але його вже засудили до страти за те, що він вийшов на протест проти іранського режиму. Час закінчується. Мохаммада можуть страчувати з дня на день, а у в’язниці його вже катують. Надія ще жива: відомі випадки, коли тиск міжнародного загалу рятував іранців від шибениці.

Зараз люди з усього світу приєднуються до вимоги про порятунок Мохаммада, і видатні адвокати звертаються до ООН та ключових урядів з проханням про допомогу у скасуванні смертного вироку та про притягнення іранського режиму до відповідальності за кричущу жорстокість.

Мохаммад захоплюється боксом. Він є одним із чемпіонів свого клубу в Машхаді, другому за величиною місті Ірану.

Коли йому було 23, він проміняв боксерські рукавички на ідеали і став політичним ув’язненим у 2019 році, коли приєднався до антиурядових протестів. Найголовніший поєдинок Мохаммада проходить прямо зараз, поза рингом, за його життя.

Минулого року після смерті Махси Аміні у відділенні поліції протестувальники заповнили вулиці Ірану. Режим відповів жорстокими репресіями. Катування та страти ув’язнених стали його основною зброєю. Деякі протестувальники були засуджені до страти за лічені місяці і страчені через кілька тижнів після винесення вироків.

Настала черга Мохаммада. Ми не повинні залишатися осторонь, знаючи, що тиск громадськості може врятувати життя іранців. Потужний протест проти страти Мохаммада не лише збереже йому життя, але й покаже Ірану, що світ не забуде про жорстокі злочини цього варварського режиму. Давайте зберемо мільйон підписів і покладемо край кривавим стратам зараз! Приєднайтесь до вимоги про скасування страти Мохаммада!

Наш рух не раз рятував життя: минулого року ми зібрали понад мільйон підписів на захист Амалі і врятували його від смерті через побиття камінням. Сотні тисяч наших членів підтримували і продовжують підтримувати протестувальників в Ірані під час найжорстокіших репресій.

Наша небайдужість та солідарність можуть врятувати життя Мохаммада сьогодні.

З надією та рішучістю, Джон, Абдельрахман, Мо, Кріс, Антонія, Нейт та вся команда Авааза

 

 

peredplata