Шахраї за добу, використовуючи різні схеми, ошукали буковинців на суму понад 220 тисяч гривень

Шахраї використовуючи різні схеми, входять в довіру до громадян та привласнюють їхні кошти. Лише за вчора невідомі особи незаконно заволодів грошима буковинців на загальну суму понад 220 тисяч гривень. Співробітники поліції за всіма фактами розпочали кримінальні провадження.

6 вересня до Чернівецького райуправління поліції звернулася 81-річна чернівчанка, яка стала жертвою «псевдобанкіра». Жінка повідомила правоохоронцям, що їй зателефонував невідомий, який представився співробітником банку. Під час розмови співрозмовник, увійшов у довіру до пенсіонерки, та отримав всі необхідні дані для доступу до її банківського рахунку, з якого в подальшому зникло майже 65 тисяч гривень.  

Ще одне повідомлення про шахрайство надійшло до поліцейських від 36-річної жительки Чернівців. Жінка розповіла співробітникам поліції, що їй зателефонував нібито працівник благодійного фонду та повідомив про можливість отримання фінансової допомоги. Заявниця виконала всі вказівки співрозмовника, а саме перерахувала на невідомий рахунок понад 37 тисяч гривень.

Також цього дня до Вижницького райвідділу поліції звернулася 46-річна жителька міста Вашківці, яку ошукав недобросовісний продавець. Буковинка хотіла придбати будинок та власноруч перерахувала 41 тисячу гривень як аванс на рахунок вказаний аферистом.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіли ще троє буковинців. В усіх випадках з банківських карток громадян були перераховані кошти на невідомі рахунки. Таким чином шахраї заволоділи 60 тисячами гривень у 63-річної жительки села Подвірне, понад 11 тисяч у 60-річного чернівчанина та майже 3000 гривень у 42-річної жительки села Чудей.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці закликають буковинців нікому та ні за яких обставин не розголошувати свої персональні дані і конфіденційну інформацію про банківські рахунки, а тим паче не перераховуйте кошти на невідомі рахунки, навіть якщо вас про це просять нібито співробітники банку. Також поліцейські застерігають не довіряти дзвінкам від незнайомців. Під час здійснення покупок дотримуйтесь правила – не здійснюйте передоплат, краще зустріньтеся з продавцем якщо це можливо.

 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata