Суд у Чернівцях обрав запобіжний захід львівському забудовнику, який ошукав сотні інвесторів

Першотравневий районний суду Чернівців обрав запобіжний захід львівському забудовнику Ігорю Саврію, якого підозрюють у шахрайстві на будівництві ЖК Imperial Park Avenue у Чернівцях. На час розслідування суд відправив Ігоря Саврія під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє zaxid.net

Йдеться про житловий комплекс на вул. Рівненській, 7 у Чернівцях, який будує львівська будівельна компанія “МС Імперіал Буд”. У 2015 році ТОВ “Глобус-2020”, якому належить ділянка на вул. Рівненській, та ТОВ “МС Імперіал Буд” уклали договір про співпрацю щодо будівництва житлового комплексу. Упродовж 2016-2018 років “МС Імперіал Буд” уклав із покупцями 225 договорів на обʼєкти нерухомості в майбутньому ЖК. Отримати свої квартири вони мали у четвертому кварталі 2017 року. Втім у 2018 році будівельні роботи фактично зупинились, а на звернення інвесторів забудовник не реагував.

У 2020 році, через здорожчання будівельних робіт, забудовник уклав із інвесторами нові угоди, однак роботи все одно не виконувались. Тому інвестори звернулись в поліцію. У вересні 2022 року слідчі відкрили кримінальне провадження, а 30 серпня Ігорю Саврію повідомили про підозру в шахрайстві за ч. 3, ч. 4 ст. 190 ККУ.

5 вересня Першотравневий районний суду Чернівців обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту щонайменше до 30 жовтня. Ігор Саврій не зміг оскаржити ухвалу в апеляційному суді.

Раніше повідомлялося, що майже пів тисячі чернівецьких родин уже понад шість років не можуть заселитися у свої помешкання. Їх “кинув” недобросовісний забудовник. Зараз люди шукають правду в судах. Проте й там її не знаходять: їм масово відмовляють у майнових правах на помешкання.

peredplata