За незаконне зберігання зброї буковинцю загрожує до 7 років тюрми

26-річний буковинець незаконно зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та набої. Поліцейські зібрали достатню кількість доказів вини порушника та скерували обвинувальний акт до суду. За вчинення цього злочину чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Під час санкціонованого обшуку у домоволодінні жителя села Довгопілля, слідчі відділення № 1 (смт Путила) Вижницького районного відділу поліції виявили та вилучили предмет, ззовні схожий на вогнепальну зброю – обріз, а також три патрони до неї.

За результатами проведених експертиз вилучений речовий доказ являється гладкоствольною вогнепальною зброєю, виготовленою шляхом переробки.

Під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури слідчі поліції скерували обвинувальний акт до суду для подальшого розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Буковинські поліцейські наголошують, що за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – відповідно до частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Навіть у час війни зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідної реєстрації. Також співробітники поліції нагадують, що згідно частини третьої цієї статті – особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Шановні буковинці, у випадку виявлення заборонених предметів повідомляйте на спецлінію «102».

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області 

peredplata