У Чернівцях розривають договір із підрядником, який ремонтував вулицю Вірменську

Про це повідомляє Департамент інфраструктури та благоустрою ЧМР.
“Знову маємо ситуацію, коли недобросовісний підрядник не виконує своїх зобов’язань згідно з договором.
Йдеться про поточний ремонт на Вірменській, його мали завершити до 1 жовтня. Станом на зараз там лише відфрезерували старе покриття. Тягнути час немає сенсу: якби були об’єктивні причини невиконання договору, то підрядник не уникав би офіційних попереджень та фіксації порушень умов і термінів договору.
Вчора направили офіційне повідомлення про одностороннє розірвання договору. Окрім цього, в безумовному порядку стягнуто в бюджет громади грошове забезпечення в сумі 91 тис грн, яке підрядник надав як гарантію виконання своїх зобов’язань. А ще нараховано пеню за кожен день прострочення (невиконання/неналежного виконання своїх зобов’язань). За 11 днів (від крайньої дати, коли мали бути виконані роботи, до офіційного повідомлення про розірвання договору) пеня склала 200,2 тис грн.
Чи потрібна була підряднику така “історія”? Риторичне питання, адже окрім фінансових санкцій, законодавством передбачена заборона брати участь в тендерних закупівлях протягом трьох років.
Оголосимо новий тендер і завершимо роботи на цій ділянці. Вже з добросовісним підрядником”, – йдеться у повідомленні департаменту.
 
 

peredplata