На Буковині багатодітна матір заплатила штраф за неповнолітнього сина, який скоїв ДТП

На Буковині суд оштрафував багатодітну матір за те, що жінка посадила за кермо автомобіля свого неповнолітнього сина. Хлопець розігнав машину до 115 км за год, не впорався з керуванням і скоїв ДТП. В суді жінка визнала свою провину і погодилася заплатити штраф.

Аварія за участю неповнолітнього водія сталася 25 квітня в селі Кам’янка Чернівецького району. Поліцейські з’ясували, що зіткнулися автомобіль BMW і ВАЗ 21061. Під час слідчих дій встановили, що за кермом іномарки перебував неповнолітній хлопець. Керувати автомобілем йому дозволила його мати.

«Неповнолітній водій рухався по вулиці Набережній в с. Кам’янка Чернівецького району, зі сторони с. Черепківці в напрямку с. Петричанка. Швидкість авто складала приблизно 115 км за годину, яка є перевищена в межах населеного пункту. Наближаючись до будинку хлопець не врахував дорожню ситуацію, проявив неуважність і допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ 21061, який їхав в попутному напрямку», – йдеться у вироку Глибоцького районного суду від 4 жовтня.

В результаті аварії пасажирка ВАЗ 21061 отримала тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості. В судовому засіданні обвинувачена мати неповнолітнього водія свою вину визнала та щиро розкаялася, просила суд суворо не карати.

При призначені міри покарання Глибоцький суд врахував, що обвинувачена є багатодітною матір’ю, має на утриманні п’ятеро дітей, визнана матір’ю-героїнею. Також жінка щиро розкаялася, має позитивну характеристику з місця проживання та не притягувалася раніше до криміналу.

Суд призначив жінці покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. гривень. На вирок суду може бути подано апеляцію до Чернівецького апеляційного суд протягом 30 діб з дня його проголошення вироку.

Джерело: https://zaxid.net/news/

peredplata