Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан закликав Генсека ООН Антоніу Гутерреша піти у відставку

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Це цталося після того, як Антоніу Гутерреш закликав до припинення вогню в Ізраїлі та Газі та заявив, що атаки ХАМАС на південь Ізраїлю 7 жовтня відбулися “не просто так”, а після “56 років задушливої ​​окупації палестинського народу Ізраїлем”.
Гілад Ердан заявив, що генсек “повністю відірваний від реальності” і “живе в іншому світі”.
“Шокуюча промова Генерального секретаря на засіданні Ради Безпеки, коли весь Ізраїль обстрілюють ракетами, остаточно, без сумніву, довела, що Генеральний секретар повністю відірваний від реальності в нашому регіоні і що він дивиться на різанину, вчинену терористами ХАМАС, у спотворений і аморальний спосіб. Його заява про те, що “атаки ХАМАС не відбулися на порожньому місці” є висловлювання на користь і підтримку тероризму та вбивств. Це справді незбагненно. Дійсно сумно, що голова організації, яка виникла після Голокосту, дотримується таких жахливих поглядів. Трагедія!”, – наголосив ізраїльський дипломат.
Посол також закликав Гутерреша “негайно піти у відставку”.
“Генеральний секретар ООН, який з розумінням ставиться до кампанії масового вбивства дітей, жінок і людей похилого віку, не годиться для того, аби очолювати ООН. Я закликаю його негайно піти у відставку. Немає жодного виправдання чи сенсу розмовляти з тими, хто виявляє співчуття до найжахливіших звірств, скоєних проти громадян Ізраїлю та єврейського народу. Просто немає слів”, – додав Гілад Ердан .

peredplata