Сипиться ООН, сипиться…

 
Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Міністр оборони Чехії Яна Чернохова закликала владу Чеської республіки оголосити демарш ООН і вийти з цієї організації!
Про це пані міністр написала у мережі “Х” (Twitter):
Міністр оборони Чехії Яна Чернохова обурена тим, що лише 14 країн, у тому числі Чехія, виступили проти терористів ХАМАСу і не проголосували за антиізраїльську резолюцію на Генеральній асамблеї ООН.
Вона наголосила, що в такий спосіб, ООН підтримала терористичне угрупування ХАМАС та продемонструвала свою неповагу до права на самозахист. Крім, того Чернохова закликала Чехію вийти зі складу ООН.
“Рівно 3 тижні тому ХАМАС убив понад 1400 ізраїльтян, що більше жертв на їх населення, ніж войовнича ісламістська організація Аль-Каїда вбила 11 вересня 2001 року у США. Мені соромно за ООН. На мою думку, Чехії нема чого очікувати від організації, яка підтримує терористів і не поважає основне право на самозахист. Давайте виходити”, – написала очільниця міноборони Чехії.
У п’ятницю, 27 жовтня, Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію з закликом до гуманітарного перемир’я між Ізраїлем і ХАМАС. Резолюція була прийнята більшістю голосів.

peredplata