Побув на посаді пів доби: що відомо про скандальну справу Манчуленка у Чернівцях

Ексдиректор Чернівецького обласного перинатального центру Дмитро Манчуленко, після поновлення на посаді пропрацював пів доби. Його поновили у понеділок, шостого листопада, а відсторонили від посади гендиректора уранці вівторка, сьомого листопада.

Про це у коментарі кореспондентці molbuk.ua розповів голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

За словами Олексія Бойка, на Дмитра Манчуленка складено шість протоколів за фактом корупції або хабарництва. На думку О. Бойка, людина проти якої відкрито кримінальне провадження не може керувати комунальними закладами.

“Дмитро Манчуленко був допущений до виконання своїх обов’язків, цього понеділка, шостого листопада, а станом на ранок вівторка його відсторонили. Обласна рада виконує рішення суду, тому ми зобов’язані сплатити Манчуленку компенсацію. Фактично Манчуленко пропрацював пів доби. За ввесь час Дмитро Манчуленко поновлявся на посаді близько десятка разів. Так, як його не відсторонили із збереженням зарплати, то держава втратила близько півтора мільйона гривень, за ці гроші можна було покращити технічну базу, купити нове обладнання для лікарні, дрони для армії. Я впевнений, що Манчуленко передасть 41 раз до суду”, – розповів Олексій Бойко.

Наразі виконувачкою обов’язків генерального директора Чернівецького обласного перинатального центру є Любов Годнюк.

Справа Манчуленка: що про це відомо

Нагадаємо, 7 квітня 2021 року Манчуленка затримали за підозрою у спробі підкупу посадових осіб Чернівецької обласної ради.
Слідство встановило, що Манчуленка звільнили з посади головного лікаря Міського клінічного пологового будинку №1 у зв`язку із реорганізацією установи.

Пізніше він через суд першої інстанції поновився вже на посаді гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру і з ним уклали контракт. Щоправда, Чернівецький апеляційний суд це рішення переглянув, а тому призначення Манчуленка скасували.

У березні у підозрюваного виник умисел у наданні неправомірної вигоди посадовим особам Чернівецької облради за укладення з ним контракту на посаду гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру. Для цього він вів перемовини з радником голови Чернівецької облради з питань кадрової політики, щоб через нього вийти на когось з числа посадовців облради.

24 березня під час зустрічі з цим радником голови Манчуленко нібито запропонував надати йому хабар та посадовцям Чернівецької облради за призначення на посаду. 30 березня він повторив пропозицію і назвав суму в 12 тисяч доларів. Вже 6 квітня Манчуленко передав раднику голови Чернівецької облради вказану суму і його затримали. Йому повідомили про підозру у наданні хабара.

Але 16 червня справу передали до НАБУ. Детектив НАБУ намагався продовжити розслідування справи, оскільки строк на це закінчується 7 липня. Однак Вищий антикорупційний суд йому відмовив, оскільки вказана справа йому не підсудна.

Відомо, що Дмитро Манчуленко вже 40 разів судився через те, що його відсторонювали впродовж багатьох років роботи. Через те, що суд ухвалює рішення його поновити на посаді, перинатальний центр сплатив йому компенсацію через вимушені прогули понад 1,5 мільйони гривень. Цього разу йому мають сплатити понад 200 тисяч гривень.

Також колишній директор Чернівецького перинатального центру Дмитро Манчуленко звернувся до правоохоронних органів із заявою про скоєння злочину головою обласної ради, який нібито не допускає його до виконання обов’язків після того, як його відновили рішенням суду.

peredplata