НАБУ: Нардепа Лабазюка із “За майбутнє” викрили на передачі хабаря 150 тис. доларів

 

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили нардепа з групи “За Майбутнє” Сергія Лабазюка на передачі хабаря.  

Джерело: повідомлення НАБУ

Дослівно: “НАБУ і САП спільно з віцепрем’єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України (Олександр Кубраков), а також головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України (Мустафа Найєм) викрили чинного народного депутата, за сумісництвом власника великого будівельного та аграрного бізнесів, на пропозиції неправомірної вигоди.

У серпні 2023 року він звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв “винагороду” у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії”.

Деталі: За інформацією джерел УП йдеться про нардепа Сергія Лабазюка.

Як пише НАБУ нардеп після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України через довірену особу надав Найєму відсоток у сумі 150 тисяч доларів.

 

Передача хабаря відбулась на паркінгу столичного супермаркету, а гроші знаходились у китайській шкатулці, пише НАБУ.

Передісторія:

  • У вівторок НАБУ також повідомило про підозру нардепу від фракції “Слуги народу” Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

peredplata