В НСЗУ назвали медичні заклади Буковини, на які найчастіше скаржаться пацієнти

 
 
У Чернівецькій області пацієнти найбільше скаржилися Національній службі здоров’я України на чотири медичні заклади.

Про це під час пресконференції у Чернівцях повідомила голова Національної служби здоров’я України Наталя Гусак.

Посадовиця розповіла, що на сайті НСЗУ є дашборд зі скаргами на медичні заклади і ця інформація доступна.

“Маємо скарги на Чернівецьку обласну клінічну лікарню, Чернівецький онкодиспансер, міську поліклініку №2 Чернівців та Чернівецький діагностичний центр. Люди скаржаться на те, що не все безоплатно у медичних закладах. Це ТОП-4 заклади, де пацієнти вважають, що щось відбувається не так”, – сказала Наталя Гусак.

В НСЗУ запевняють, що усі скарги, які надходять, розглядають.

“Звісно, ми не виходимо на кожну скаргу. Але чим більше скарг, тим швидше ми прийдемо перевіряти заклад. Після цього можливий перерахунок коштів, розірвання договору і у такому випадку керівник має розуміти, що це його відповідальність”, – пояснює посадовиця.

Наталя Гусак вважає, що українці у разі проблем у лікарні мають скаржитися, щоб було зрозуміло, як працює система.

“Для нас важливо, щоб пацієнт підтверджував свою скаргу. Я знаю, що таке медичний булінг. Мені часто люди пишуть в особисті і не хочуть офіційно, бо це може позначитися на лікуванні когось з рідних. Я б радила залишати усі платні призначення, які вам виписали, а вже після лікування звернутися до НСЗУ. Ми перевіряємо і буває, що кошти повертають. Часто після скарг лікарі отримують догани. У Кіцманській лікарні після мого звернення по скарзі, що вимагали гроші перед операцією, медика покарали. Також було звернення до Сокирянської лікарні. Скарги діють. І ми просимо українців, щоб у разі проблем вони скаржилися. НСЗУ виплачує усі необхідні кошти для лікування пацієнтів і люди мають право вимагати якісної медичної допомоги”, – запевняє Наталія Гусак

 

peredplata