У сервісних центрах МВС Буковини стартував пілотний проєкт “Прозорі іспити”

Сервісні центри МВС надалі працюють над забезпеченням максимально прозорих умов складання іспитів. Тому пілотний проєкт із забезпечення прозорих іспитів розширюється по всій Україні. Сьогодні , 1 грудня 2023 року, він стартував у Чернівецькій області.

Віднині екзаменаційну діяльність у регіоні здійснює лише сервісний центр МВС №7341 міста Чернівці за адресою: вул. Руська, 248 М.

Даний сервісний центр МВС, який приймає іспити у майбутніх водіїв, став своєрідним екзаменаційним хабом. Він обладнаний відеокамерами з аудіозаписом, які фіксують звук та не залишають сліпих зон. Це виключає будь-яку можливість ймовірного втручання в процес складання іспиту. Транспортні засоби для складання іспитів оснащені камерами, що в повній мірі фіксують процес приймання іспитів і роблять його максимально прозорим.

Аби забезпечити повноцінне та якісне надання послуг громадянам з екзаменації у сервісному центрі МВС збільшено кількість штатних працівників і робочих місць за даним напрямком та кількість автівок для складання іспитів.

Раніше у даному сервісному центрі МВС функціонувало 9 робочих місць для приймання теоретичних іспитів, що в середньому давало змогу обслужити 134 суб’єкта звернення за один робочий день. Цієї кількості було достатньо з надлишком для задоволення потреб громадян. У зв’язку із запровадженням пілотного проєкту збільшено кількість робочих місць на 2 одиниці. Дане нововведення забезпечить збільшення кількості надання послуг з приймання теоретичних іспитів на 30 операцій щоденно та майже на 700 щомісячно.

“У результаті запровадження пілотного проєкту в сервісному центрі МВС Чернівців, замість трьох екзаменаторів, що приймали практичні іспити, штатна чисельність екзаменаторів збільшилася до 9 осіб. Кількість навчальних автомобілів для прийняття практичних іспитів на категорію В збільшилася на 2 одиниці. Загальна кількість автомобілів складає 6 одиниць. В наявності 2 нових навчальних автомобіля марки TOYOTA COROLLA з механічною коробкою передач та SCODA SCALA з автоматичною коробкою передач. До кінця 2023 року буде придбано ще один новий автомобіль SCODA SCALA з механічною коробкою передач.” – пояснює начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернівецькій області Василь Душинський.

На даний час затверджено 4 маршути для прийняття практичних іспитів на категорії В, СІ, С, D1, D, BE, C1E, CE, з якими можна ознайомитися на сайті Головного сервісного центру МВС. Загальна протяжність маршрутів близько 30 км.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області, окрім сервісного центру МВС №7341 у м. Чернівці, що став екзаменаційним хабом,  функціонує ще 4 сервісних центрів МВС: №7342 (м. Кіцмань), №7343 (м. Новоселиця), №7344 (смт. Глибока), №7345 (смт. Кельменці). Усі вони, як і раніше, надаватимуть громадянам послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, обміну та видачі національного та міжнародного посвідчення водія, вибракування транспортного засобу.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС регіону можна отримати за телефоном (0372) 54-93-77 або на сторінці сервісних центрів МВС в Чернівецькій області у  Фейсбук.

Джерело: Регіональний сервісний центр МВС в Чернівецькій області 

 

peredplata