Фаріон подала позов до суду через звільнення зі “Львівської політехніки”

 

Мовознавиця та народний депутат України VII скликання Ірина Фаріон подала позов до суду через звільнення з Національного університету “Львівська політехніка”.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє “Суспільне

 Позов був поданий 7 грудня.

За словами Ірини Фаріон, коли відбудеться слухання, вона наразі не знає.

За даними ресурсу Судова влада України, справу слухатимуть у Галицькому районному суді Львова. Предмет позову “визнання незаконним та скасування наказу про звільнення. Суддя у цій справі — Віталій Стрельбицький.

 “Це було незаконне політично вмотивоване звільнення. Більше нічого не можу коментувати”, – зазначила вона. 

Нагадаємо, 7 листопада Ірина Фаріон заявила, що не вважає російськомовних військових ЗСУ українцями. Омбудсмен Дмитро Лубінець побачив у цьому порушення рівноправності громадян та заявив, що звернувся до Нацполіції, СБУ та Нацради з питань телебачення та радіомовлення для вжиття відповідних заходів. Воїни з передової відповіли мовознавиці українською, назвавши її “конченою довбо#обкою”.

Згодом колегія та профком студентів національного університету “Львівська політехніка”, у якому викладає Фаріон, закликали правоохоронців перевірити її висловлювання на предмет образи честі та гідності військових.

14 листопада студенти “Львівської політехніки” вийшли на акцію протесту і вимагали звільнення Ірини Фаріон, яка працює в цьому навчальному закладі.

Також Цензор.НЕТ повідомляв, що Фаріон здала ФСБ проукраїнського студента в Криму. Ташева обіцяє притягнути її до відповідальності.

15 листопада вона була звільнена з роботи.

peredplata