На Буковині затримали киянина, який для перетину кордону надав фальшиву довідку ВЛК та посвідчення

До п’яти років позбавлення волі загрожує киянину за використання підроблених документів: поліцейські Буковини повідомили йому про підозру.
 
Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області.
 

У Чернівецькому районі поліцейські викрили порушника, який за допомогою фальшивих документів намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. Наразі за цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

9 грудня  у селищі  Дяківці на контрольно-пропускному пункті під час проходження митного контролю 46-річний житель столиці використовував документи з ознаками підробки. Протиправні дії чоловіка зафіксували співробітники відділення поліції  №4 (м. Герца).

При перетині державного кордону з Румунією фігурант пред’явив для перевірки прикордонникам фальшиві документи: довідку військово-лікарської комісії і тимчасове посвідчення військового.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили, направили для проведення відповідних експертиз.

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури поліцейські повідомили порушнику про підозру. 

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 

 

peredplata