Зеленський призначив нову представницю у Раді

Джерело: указ президента №823/2023

Дослівно: “Призначити Михайлюк Галину Олегівну представником президента України у Верховній Раді України (за згодою)”.

Довідково: Галина Михайлюк – народний депутат від партії “Слуга народу”, заступник голови комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності, співголова депутатських груп ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Японією та Австралією.

Нардеп Ярослаж Железняк у Telegram написав, що Михайлюк заслуговує на цю посаду. “Ми з Галиною Михайлюк співголови двох дуже важливих груп дружби: Японії та Австралії. Вона очолювала нашу делегацію і в роботі викладалась на всі 110%. Результат ви бачите по підтримці”, – зазначив він.

За даними руху “Чесно” наприкінці 2022 року Михайлюк проголосувала за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України

Передісторія: 

  • 7 грудня Зеленський підписав указ про увільнення Федора Веніславського від виконання обов’язків представника президента у Верховній Раді України. Причини цього рішення голова держави не роз’яснив. 
  • Напередодні Веніславський висловлював думку, що перебування депутатки від “Слуги народу” Мар’яни Безуглої в комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки є загрозою національній безпеці. Це сталося після скандалу із її звинуваченнями у бік головкома Валерія Залужного.
  • Сам Веніславський назвав причиною свого звільнення з посади представника президента у Верховній Раді високу зайнятість військовими проєктами. 

peredplata