Разом з Христом тепер народжується нова Україна.

«Від самого народження Христос змушений був стати біженцем… Він зростав у Сім’ї біженців-вигнанців на чужині, які змушені були тікати від насильства, масових вбивств і смерті. Як і тепер тисячі українських дітей народжуються і ростуть в сім’ях біженців у вигнанні.
Це наш Христос – страждаючий разом з нами.
У ці дні мені разом з тисячами інших українців особливо близький і зрозумілий саме цей образ Христа.
Вшановування Його народження (незалежно від дати календаря) набирає особливого змісту, відмінного від звичного, загорнутого у розкішні шати штучного пафосу. Адже воно було не таким. Христос сьогодні знову народжується не в палацах чи позолочених святилищах, а в підвалах, бомбосховищах та окопах, під бомбордуваннями, на згарищах, у в’язницях та вигнанні…
Тоді тирана, від якого змушені були тікати Йосиф і Марія разом з новонародженим Немовлям, звали Ірод, тепер його звуть Путін. Нічого не змінилося. Новий Ірод, як і понад 2000 років тому, знову в маніакальному божевіллі віддає накази масово вбивати дітей та невинних людей, насолоджуючись стражданнями і смертю.
Послідовники нового Ірода полюбляють розшифровувати його прізвище як “путь іной” (путь ін). Це правда. Шлях Христа – це шлях Любові, Добра і Життя (“Я є Шлях, Істина й Життя”). Вони ж свідомо обрали “путь іной” – шлях облуди, насильства і смерті. Це шлях антихриста. Путін і є дрібним уособленням такого собі “антихриста”, який прагне підмінити Істину (“анті” з грец. – підміна). Як і 2000 років тому, на його боці армія вбивць і жерців, які готові благословляти будь-які його злочини.
Але не Правда. Вона на боці України. А тому з нами Христос. Страждаючий, як і мільйони українців. Це наше Різдво. Воно наше і 25 грудня, і 7 січня, і в будь-який інший день. Разом з Христом тепер народжується нова Україна. Посеред темряви насильства, руйнувань і смертей. І це народження не зупинити ніяким Іродам, ані старим, ані новим.
Життя перемагає смерть, Любов перемагає ненависть, Світло – темряву, Правда – брехню. Україна переможе імперію зла та олжі. Бо Христос народився і переміг»
Сергій Шумило

peredplata