На Буковині судитимуть посадовця ТЦК за отримання хабара

 

На Буковині судитимуть учасників злочинної групи за організацію схеми ухилення від мобілізації.
Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Серед обвинувачених – посадовець ТЦК. Правоохоронці зібрали докази причетності фігурантів до вчинення 11 кримінальних правопорушень.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими ГУНП в Чернівецькій області викрили діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого сприяли чоловікам призовного віку в ухиленні від проходження військової служби. За грошову винагороду посадовець ТЦК та ще двоє його спільників допомагали ухилянтам у підготовці необхідних документів для уникнення мобілізації. Свої послуги ділки оцінювали у 3000 доларів.

Влітку 2023 року правоохоронці викрили службовця міського територіального центру комплектування та ще одного фігуранта під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 2000 доларів. Їх затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Раніше під час проведення слідчих дій задокументували факт передачі зловмисникам 1000 доларів.

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті.

На Буковині учасники злочинної групи, які опинилися на лаві підсудних, торгували бланками повісток.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Слідство встановило, що упродовж квітня-червня 2023 року обвинувачені підшукували охочих уникнути мобілізації чоловіків та пропонували “придбати” повістку, яка надасть можливість відтермінувати призов на військову службу у разі зупинки представниками ТЦК.

При цьому, вони надавали “клієнтам” можливість поновлювати послугу після закінчення строків. Ціна “питання” становила 3000 доларів США.
Задокументовано більше десятка епізодів такої злочинної діяльності.

Учасники злочинної групи чітко розподілили ролі і функції, розробили план, налагодили зв’язки, а також використовували заходи конспірації – кодово називали бланки повісток “промокашками”.

Схему організував 51-річний житель Чернівців, до якої залучив 52-річного знайомого військовослужбовця із територіального центру комплектування та соціальної підтримки та свого 21-річного пасинка.

peredplata