“Чернівціводоканал” просить боржників сплатити за воду, інакше будуть відключення

Увага! Кабмін скасував мораторій на відключення послуги за несплату!
Кабінет міністрів скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їхньої оплати, про це йдеться в оприлюдненій на “Урядовому порталі” постанові Кабміну від 29 грудня 2023 р. № 1405.
Мораторій на відключення зберігається лише для жителів територій, де ведуться бойові дії та тимчасово окупованих територій. Крім того, заборонено припиняти надання комунальних послуг, якщо будинок споживача був пошкоджений внаслідок воєнних (бойових) дій — але за умови інформування про такі випадки відповідного виконавця комунальної послуги.
Кабмін також скасував мораторій на нарахування пені й штрафів за заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг.
КП «Чернівціводоканал» наполегливо рекомендує розрахуватися з боргами або укласти угоду про реструктуризацію боргу. Рекомендуємо не затягувати з оплатами, для уникнення відключення від послуг водопостачання та водовідведення. Повторне підключення згідно тарифів КП «Чернівціводоканал» для фізичних осіб коштує 2953,00грн., для юридичних осіб та ФОП – 4143,00грн.
Звертаємо вашу увагу: заборгованість населення за послуги, отримані від КП «Чернівціводоканал» становить майже 41 мільйон гривень (40 804 598,37 грн станом на 1 січня 2024 року), заборгованість юридичних осіб – 4676,5 тисяч гривень станом на початок цього року. Тарифи з початку війни не переглядались, за інформацією генерального директора КП «Чернівціводоканал»:
«У тарифі вартість водопостачання складає 14,8 гривні за куб, водовідведення – 8,33 гривні за куб (без ПДВ). Але, зважаючи на ціни, реально нам водопостачання обходиться у 28,8 гривні за куб, водопостачання – 9,8 грн (без ПДВ). Кожен куб води, який подається чернівчанам, дорожчий на 48% і йде нам у збиток. Маємо тариф на водопостачання та водовідведення 27,9 гривні за куб, а він мав би становити не менше 40 гривень за куб. Наш тариф на воду є одним із найнижчих в Україні» , – зазначив Андрій Колесник у грудні 2023 року на прес-конференції.
Інформацію щодо нарахувань, оплати і боргів за спожиті послуги зможна отримати в Центрі обслуговування споживачів – м. Чернівці, вул. Г.Майдану,7
Або за телефоном Гарячої лінії (099)152 58 58
 
 

peredplata