Прийом громадян в ТЦК та СП буде відбуватися цілодобово — рішення уряду

На час мобілізації та воєнного стану повноваження територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки розширили.

Про це написала заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Відбулося дуже продуктивне засідання Уряду. На ньому ухвалено 3 важливих рішення в секторі оборони», — повідомила вона.

Перше. Іноземцям та особам без громадянства, а також членам їхніх родин, які на законних підставах проходять військову службу в Державній спеціальній службі транспорту за контрактом, буде призначатися та виплачуватися одноразова грошова допомога.

«Тепер вони або члени їхніх родин будуть отримувати кошти, як і решта військовослужбовців. Нагадаю, що ОГД виплачується у разі загибелі, смерті, інвалідності або часткової втрати працездатності», — зазначила Наталія Калмикова.

Друге. Врегульовано надання допомоги медичними працівниками військових частин, військових закладів, установ, які беруть участь у бойових діях, здійснюють бойові завдання, без отримання ними ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики.

«Тепер у медичних ротах та медичних пунктах батальйонів на територіях, де ведуться бойові дії, буде достатньо лише подати відповідну декларацію про провадження господарської діяльності», — повідомила вона.

Таким чином, за словами заступниці Міністра оборони, медики звільняються від обов’язку довготривалого та складного оформлення ліцензії.

Третє. Тепер прийом громадян в ТЦК та СП буде відбуватися цілодобово.

«Це стосується як персонально-якісного обліку призовників, так і обліку транспортних засобів. Цілодобовими також стануть медичні огляди та психологічні обстеження ВЛК», —заявила Наталія Калмикова та додала, що ТЦК та СП також отримали можливість цілодобово розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати стягнення.

Джерело: https://armyinform.com.ua

peredplata