Привласнення понад півмільйона гривень бюджетних коштів: на Буковині судитимуть директора будфірми та інженера з технагляду

Привласнення понад півмільйона гривень бюджетних коштів: на Буковині слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно двох чоловіків.

Слідчі Чернівецького районного управління поліції спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та Департаменту контррозвідки Служби безпеки України задокументували протиправну діяльність 31-річного директора будівельної фірми та 45-річного інженера з технічного нагляду. Унаслідок своїх незаконних дій чоловіки заволоділи понад 500 тисячами гривень. Наразі правоохоронці зібрали достатню кількість доказів провини керівника та ще одного представника компанії, відтак – скерували обвинувальний акт відносно них для розгляду до суду. 

Нагадаємо: у серпні минулого року правоохоронці встановили, що директор будівельної фірми та інженер з технічного нагляду, щоби заволодіти бюджетними коштами, завищували вартість матеріалів і не виконали вчасно ремонтні роботи.

Директор фірми, житель Вінниці, уклав договір на виконання капітального ремонту режимного об’єкту. Чоловік, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив недостовірну інформацію до актів виконаних робіт. У свою чергу чернівчанин, перебуваючи на посаді інженера з технічного нагляду, погоджував ці розрахунки та завіряв власним підписом акти приймання виконаних будівельних робіт. 

Відповідно до умов договору, з державного бюджету за виконану роботу на рахунки фірми було перераховано гроші. При цьому ремонт у зазначений термін не був виконаний у повному обсязі. Також у документах були зазначені ціни за будівельні матеріали, значно вищі за ринкові.

Унаслідок проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та офісних приміщеннях слідчі поліції вилучили акти виконаних робіт, ноутбук, чорнові записи та інші речові докази, які вказували на незаконну діяльність чоловіків.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону слідчі поліції передали обвинувальний акт для розгляду до суду відносно фігурантів за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених: 

– ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) підроблення;

– ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, інженеру з технічного нагляду додатково інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. 

Результати судово-будівельної експертизи засвідчили, що сума завданих збитків державі становить 506 тисяч гривень.

Відповідно до чинного законодавства, фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

 Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata