Ситуація навколо Чернівецької психіатричної лікарні: у закладі прокоментували звинувачення Лубінця

Генеральна директорка Чернівецької обласної психіатричної лікарні Анжела Левицька не приховує образи. Адже не від неї залежить виділення коштів, каже:
“Якщо чесно, колектив, пацієнти, військовослужбовці трохи обурені сказаним. Бачте, перевіряючі збентежені такою кількістю людей у нашому закладі. Але я не знаю, що їх дивує. Хіба вони не знають, що у нас війна? Не знають, що потужності військового шпиталю не розраховані на таку кількість людей? У такому ж режимі працюють і інші медзаклади. Ми єдина лікарня в області такого напрямку, до нас приїжджають на лікування військові. Це та категорія, наявність та кількість якої ми не афішуємо. Ми не маємо права відмовляти людині в наданні психіатричної допомоги. У нас є договір із НСЗУ, де прописана чітка кількість пацієнтів, яким ми маємо надати спеціалізовану допомогу. Відповідно до цього отримуємо гроші.
З початку широкомасштабного вторгнення наш заклад працює не на 50, а на 100 відсотків більше – зі зрозумілих причин. Але ми намагаємося самотужки, а також за допомогою ОВА, підтримати себе. Нам виділяють додатково кошти, щоби лікувати, реабілітувати, вирішувати соціальні питання як військовослужбовців, так і наших пацієнтів. Але чимраз кількість пацієнтів з-поміж військових зростає. Тому треба, певне, запитати в офісу омбудсмена у тому числі, що нам робити далі?” – зазначає Анжела Петрівна.
Вона додає, що наразі у лікарні заповнені військовослужбовцями кілька найкращих відділень. Персонал старається робити все, щоб усі пацієнти мали необхідний догляд та лікування.
“Хоча всі ми дуже втомилися, персонал украй виснажений, але ми зобов’язані цим хлопцям, тож робимо свою роботу. Ну, а щодо гарних умови, то ми чекаємо нову лікарню, де буде 500-600 місць, і залюбки кожному надамо окрему світлу гарну палату. Дуже цього хочемо. Наша лікарня побудована у 1901 році. Востаннє її капітально ремонтували, мабуть, років 40 тому. Персонал і так роками власноруч за власні кошти, за кошти спонсорів постійно підтримує можливість нормально функціонувати. Тому, вважаю, цю інформацію треба спростувати і попросити вибачення у пацієнтів за такі слова”, – переконана Анжела Левицька.
Джерело: Новини Чернівці
 
Нагадаємо, що Омбудсман Дмитро Лубінець  під час робочого візиту в Чернівці заявив про порушення прав людини у Чернівецькій обласній психіатричній лікарні.
 
 

peredplata