Перед судом постане буковинець за використання підроблених документів

Перед судом постане буковинець за використання підроблених документів
 

Співробітники відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції викрили чоловіка, який за допомогою підроблених документів намагався перетнути територію України. Наразі слідчі поліції передали обвинувальний акт відносно порушника для розгляду до суду.

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 25 січня цього року у Красноїльську на контрольно-пропускному пункті «Порубне» 43-річний житель села Опришени надав прикордонникам довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного з ознаками підробки.

Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснював Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури. 

Відповідно до чинного законодавства, за вчинення таких протиправних дій передбачене покарання до п’яти років позбавлення волі. 

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata

Залишити відповідь