Ексдиректора перинатального центру в Чернівцях Манчуленка засудили до 6 років ув’язнення за хабар – ВАКС

Ексгендиректора Чернівецького обласного перинатального центру Дмитра Манчуленка засудили до 6 років позбавлення волі – вирок оголосив Вищий антикорупційний суд. Манчуленка звинувачували у хабарі.

Про це повідомили у Facebook Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У квітні 2021 року Манчуленка затримали на хабарі у 12 тисяч доларів, які він, ймовірно, передавав посадовцю облради, аби з ним продовжили трудовий договір.

Суд визнав Манчуленка винним у пропозиції неправомірної вигоди службовій особі та призначив йому 6 років ув’язнення. Також суд конфіскував 12 тисяч доларів у дохід держави.

Вирок суду набере сили через місяць, якщо його не оскаржать в Апеляційній палаті суду.

Дізнатись, чи буде Манчуленко оскаржувати рішення, Суспільному не вдалось. Його адвокатка Сніжана Попова-Завгородня не відповіла на це запитання, сказала, що коментарі телефоном не передбачені. Сам Манчуленко не брав слухавки від журналістів Суспільного з моменту, відколи йому повідомили підозру.

Джерело: Суспільне Чернівці

 

Після тривалих судових засідань керівник Чернівецького перинатального центру Дмитро Манчуленко виграв у засновника закладу – Чернівецької облради. Рішенням суду обласна рада мала поновити Манчуленка на посаді гендиректора, виплатити позивачу 500 тис грн ніби втраченої ним зарплати через ніби незаконне звільнення.

У травні 2023 року Дмитра Манчуленка вкотре звільнили з посади генерального директора Чернівецького перинатального центру Дмитра Манчуленка.

Після цього йому вкотре вдалося поновитися. Але ексдиректор Чернівецького обласного перинатального центру Дмитро Манчуленко, після поновлення на посаді пропрацював пів доби, бо його знову відсторонили від посади.

У листопаді 2023 року колишній директор Чернівецького перинатального центру Дмитро Манчуленко звернувся до правоохоронних органів із заявою про скоєння злочину головою обласної ради, який нібито не допускає його до виконання обов’язків після того, як його відновили рішенням суду.

Загалом Дмитро Манчуленко подавав до суду понад десять разів для відновлення себе на посаді директора пологового будинку №1, а згодом Чернівецького перинатального центру.

Молодий буковинець
 
більше 10(!) років тому я писала про корупцію(газетаЧАС) в пологовому будинку #1 в Чернівцях і його керівника з розцінками. була мати двійні, яка готова свідчити (маленька така, сама ще дитина, яку дістало). була частина колективу, яка вирішила піти проти керівника, і яка розказала публічно(!) про оборудки. але йому завжди вдавалось вийти чистим із води, відновлюватись на посаді. після Революції Гідності він оббивав пороги міськради, а потім, схоже, і облради. судився з журналістами. і продовжував працювати! а коли вдавалось його викинути, повертався і відсуджував гроші за вимушений прогул! сотні тисяч гривень йшли йому в кишені офіційно… і неофіційно.
і лиш тепер, десять років по тому, я бачу те, про що так давно мріяла. його таки засудили! не за ті всі старі штуки, а за новеньке – 2021 року. його методи не змінились. він носив гроші за посаду. він і нас хотів колись купити, щоб лиш матеріал не виходив,а як не вийшло, то скупив весь тираж газети (ЧАС)
цей персонаж символізує мені корупцію в Україні. ти можеш роками шукати справедливості, але корупція знаходитиме нові і нові лазівки. правда, Манчуленко настільки далекий, що використовував старі. навіть у цей час🫣
я дуже хочу, щоб вирок таки вступив в силу, щоб ніяка апеляція чи касація його не виправдали. бо там клінічна хронічна корупція 🫣
дякую всім, хто пам’ятає і допомагали мені вивести цього таргана з медичної галузі нашого краю десять років тому. сподіваюсь, нам таки це вдалось

peredplata