З 240 годин не відпрацював жодної: у Чернівцях 29-річного порушника засудили до 1 року і 15 днів

До 1 року 15 днів обмеження волі засуджено 29-річного чоловіка за ухилення від відбування покарання у виді громадських робіт (ч. 2 ст. 389 КК України).

Так, у червні минулого року, чоловік був засуджений за незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту і  вироком суду йому було призначено покарання у виді штрафу в розмірі 51000 (п`ятдесят одна тисяча) гривень.

 Надалі, у грудні 2023 року, ухвалою суду несплачену суму штрафу йому було замінено на покарання у виді 240 (двісті сорока) годин громадських робіт.

Будучи ознайомленим з порядком та умовами відбування призначеного покарання, засуджений був направлений органом пробації до КП «Містосервіс», однак у вказаний час не з’явився.

У ході проведення першочергових заходів з виявлення засудженого та після встановлення місцезнаходження останнього, інспектором органу пробації  йому було винесено письмове попередження про притягнення до кримінальної відповідальності у разі продовження порушення порядку та умов відбування покарання, та повторно направлено до КП «Містосервіс» для відбування покарання.

Проте, чоловік до КП «Містосервіс» жодного разу так і не зʼявився, про поважність причин своїх неявок не повідомив, що є ухиленням від відбування громадських робіт.

Суд призначив 29-річному чоловікові остаточне покарання, із урахуванням положень ч. 1 ст. 71 та п. 4 ч. 1 ст. 72 КК України, у виді обмеження волі на строк 1 рік 15 днів.

Вирок суду ще не набрав законної сили.

Джерело: ЧЕРНІВЕЦЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА 

peredplata

Залишити відповідь