Поліцейські Буковини нагадують громадянам про відповідальність, передбачену законодавством за використання символіки тоталітарних режимів

Співробітники ГУНП в Чернівецькій області 8 та 9 травня поліцейські посилять заходи безпеки на території регіону. Закликаємо громадян бути законослухняними та дотримуватись вимог встановлених правовим режимом воєнного стану, який діє в Україні.

У День пам’яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні наряди буковинських поліцейських будуть наближені до національно-патріотичних пам’ятників та пам’ятних знаків.

Задля недопущення будь-яких правопорушень чи провокацій поліцейські Чернівецької області проводитимуть з населенням превентивні бесіди, а також стежитимуть за дотриманням заборони використання символіки тоталітарних режимів.

Нагадуємо: використовувати символіку націонал-соціалістичного та тоталітарного режимів заборонено! За це чинним законодавством України передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність відповідно до статей:

– 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої;

– 173-3 (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачає накладення штрафу від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

Закликаємо громадян дотримуватись обмежень комендантської години, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не піддаватися можливим провокаціям.

Якщо вам потрібна допомога поліції або ви стали свідком правопорушення – негайно звертайтеся на спецлінію «102».

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata

Залишити відповідь