Ваучери на навчання у Чернівецькій області отримали 12 учасників бойових дій та 10 переселенців

Ваучери на навчання у Чернівецькій області отримали 12 учасників бойових дій та 10 внутрішньо переміщених осіб. 

Упродовж перших п’яти місяців 2024 року фахівці Чернівецької обласної служби зайнятості видали 339 ваучерів для підняття конкурентоспроможності окремим категоріям громадян. 

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада. 

Зокрема, ваучери отримали:

✔️156 осіб – на перепідготовку за робітничими професіями «Кухар», «Плодоовочівник», «Екстрений медичний технік» та «Тракторист-машиніст с/г (лісогосподарського) виробництва»;

✔️151 особа – на підвищення кваліфікації за спеціальністю «Медсестринство» та «Технології медичної діагностики та лікування»;

✔️32 осіб – на спеціалізацію за спеціальністю «Медицина» та «Медсестринство».

Ваучери отримали 311 осіб віком 45 + зі страховим стажем понад 15 років, 10 осіб з числа ВПО, 12 учасників бойових дій та 6 осіб з інвалідністю.

До навчання за ваучерами приступили 306 осіб. 

У Чернівецькій обласній службі зайнятості нагадують, що ваучер дає людині право пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця. Його вартість не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а це – 30280 грн.

Ваучер видається одноразово. Його оплата здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

На підставі ваучера здійснюються:

✔️перепідготовка за робітничою професією; 

✔️підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; 

✔️підготовка на наступному рівні освіти;

✔️спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Право на одноразове отримання ваучера, мають окремі категорії громадян. 

Ознайомитися з умовами та подати заявку на отримання ваучера можна на сайті Державного центру зайнятості або у найближчому центрі зайнятості.

📲З питань отримання ваучера потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості, або до фахівців Чернівецького обласного центру зайнятості за телефоном: (0372) 95 02 11.

peredplata

Залишити відповідь