На Буковині з початку року знешкоджено 12 злочинних угруповань – Чорней

🔹Перший заступник керівника Чернівецької обласної прокуратури Вячеслав Чорней: на Буковині з початку року знешкоджено 12 злочинних угруповань

 

Перший заступник керівника Чернівецької обласної прокуратури Вячеслав Чорней провів засідання міжвідомчої робочої групи щодо протидії організованій злочинності у регіоні за результатами І півріччя 2024 року.  

 

У засіданні взяли участь начальники профільних підрозділів апарату обласної прокуратури, представники регіональних та територіальних управлінь БЕБ, СБУ, Нацполіції, Департаменту стратегічних розслідувань, Держприкордонслужби та Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань.

 

«Упродовж цього року в області знешкоджено 12 злочинних угруповань, які діяли у сферах незаконного обігу наркотиків, нелегального користування надрами, шахрайств, вимагань та ухилення від сплати митних платежів. У 9 кримінальних провадженнях вже триває судове слідство», – розповів Вячеслав Чорней.

 

Попри результативні відпрацювання він закликав правоохоронців посилити протидію організованій злочинності, яка знижує обороноздатність нашої держави.

 

«Основний фокус увагу – знешкодження організованої злочинності, пов’язаної з нелегальним обігом зброї, незаконним переправленням осіб через державний кордон України, привласненням та розтратою бюджетних коштів», – резюмував перший заступник керівника обласної прокуратури.

 

За результатами зустрічі учасники відпрацювали найбільш проблемні питання та визначили подальші спільні заходи.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata

Залишити відповідь