Незаконно заволодів майже 3,3 млн грн бюджетних коштів – на Буковині судитимуть постачальника

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно начальника служби з питань постачання електричної енергії товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
За даними слідства, у лютому 2020 року, обвинувачений (від імені постачальника) та замовник послуг (від імені керівника комунального підприємства) з порушенням закону уклали договір на постачання електричної енергії.
Встановлено, що у кінцевій редакції договору сторони умисно упустили обов’язковий пункт про неможливість внесення змін до істотних умов договору – ціни.
Це свідоме упущення у договорі дало можливість постачальнику упродовж року протиправно збільшувати ціну на постачання електроенергії, що призвело до розтрати майже 3,3 млн грн бюджетних коштів.
У ході слідства, заподіяні кримінальним правопорушенням збитки відшкодовані у повному обсязі.
Досудове розслідування здійснювали детективи територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду
 
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

peredplata

Залишити відповідь