Уряд хоче скасувати всі привілеї колишніх президентів та прем’єрів

Міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак зазначає, що уряд ініціює скасування рішень про матеріально-побутове і медичне забезпечення попередніх президентів, прем’єр-міністрів та посадових осіб.

Уряд хоче скасувати всі привілеї колишніх президентів та прем’єрів

фото telegraf

«Ми ініціюємо скасування таких рішень. Скасуємо акти Кабміну і звернемося до виконувача обов’язків президента, щоб він скасував відповідні укази. Таких документів 18. Серед них – розпорядження Кабміну і укази президента, частина з яких засекречена», – сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

О. Семерак зазначив, що згідно з рішеннями, ухваленими попередніми урядами і президентами, за колишніми прем’єр-міністрами зберігається державна охорона, кабінети у приміщеннях Кабміну, будинки в Конча-Заспі з обслуговуючим персоналом, 50-відсоткова знижка на комунальні платежі за рахунок бюджету, місячне утримання в розмірі місячної зарплати прем’єр-міністра.

Міністр зазначив, що серед цих осіб є і Віктор Янукович.

«Янукович на посаді президента, напевно, отримував допомогу в Кабміні. Я не знаю, чи потрібна вона йому була, враховуючи його статки», – зазначив він.

За словами О. Семерака, серед посадових осіб, що мають такі привілеї, значаться генерали армії України, генерал внутрішньої служби, державні радники юстиції України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

peredplata