У Чернівцях правом на відпустку вже скористались 311 підприємців

Протягом чотирьох місяців цього року 311 приватних підприємців – платників єдиного податку вже скористались своїм правом на відпустку. Не сплачували єдиний податок впродовж лікарняного 5 чернівчан.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що платники-спрощенці І та ІІ груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на один календарний місяць у році на час відпустки, а також за період хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. При цьому, платник повинен мати підтверджену копію листка непрацездатності. Така інформація подається із заявою у довільній формі.
Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами Податкового кодексу не передбачено. Однак, з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендуємо подавати до податкового органу заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності з обов\’язковим додаванням копії листка непрацездатності – одразу після закінчення лікарняного.
Отже, спрощенці, які обрали для себе першу та другу групу єдиного податку, мають можливість цьогоріч призупинити діяльність та влаштувати для себе гарний літній відпочинок та заощадити на сплаті єдиного податку.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata