На державному кордоні відбито атаку російських терористів

На Луганщині терористи здійснили низку спроб прорватися через державний кордон України, повідомили у Держприкордонслужбі.

На державному кордоні відбито атаку російських терористів

Увечері 21 травня о 22.00 прикордонний наряд від відділу прикордонної служби «Краснодон» виявив три \”КамАзи\” в супроводі «Ниви», які в’їхали в Україну з боку Російської Федерації. На вимогу прикордонників зупинитися, а також на попереджувальні постріли в гору, водії не відреагували та намагалися прорватися в глиб території України. І тільки після того, як прикордонники розпочали стріляти на враження, автівки розвернулися та повернулися в Росію, зазначається у повідомленні прес-служби.

\”По лінії прикордонно-представницьких зв’язків було офіційно поінформовано російську сторону про те, що це вже четвертий випадок безперешкодного проїзду автомобілів з Російської Федерації, які були припинені українськими прикордонниками\”, – зазначено у повідомленні.

Близько 23.00 до відділу прикордонної служби «Станичнo-Луганське» під’їхала група до 30 людей із автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, та висунули ультиматум здати зброю та звільнити приміщення прикордонного підрозділу.

\”Їм було категорично відмовлено. Після отримання підкріплення на пів першу ночі бойовики розпочали штурм із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомету та ручних гранат. З найближчих домів по прикордонникам стріляли снайпери. Бій продовжувався півтори години. Прикордонники відбили три атаки на свій підрозділ та змусили нападників відступити. Проте навколо відділу прикордонної служби продовжують зосереджуватися снайпери. Під час бою із застосуванням гранат прикордонники знищили дві вогневі точки, з яких працювали снайпери. Також вони пошкодили дорожній каток, яким нападники пробили ворота на територію ВПС\”, – зазначено у повідомленні ДПС.

Серед прикордонників є поранені та контужені.

З метою адекватного реагування на різке загострення обстановки на ділянці ВПС «Станично-Луганське» оперативно підтягнуто прикордонні резерви, поінформовано штаб АТО, взаємодіючі правоохоронні органи, плануються спільні дії зі знищення терористів.
Джерело

peredplata