У Чернівецькій фінінспекції діє „телефон довіри”

Телефон довіри є одним із засобів забезпечення зворотного зв’язку органів державної фінансової інспекції з громадськістю.

Основними завданнями функціонування „телефону довіри” є:
– надання роз’яснень щодо повноважень органів державної фінансової інспекції;
– фіксація повідомлень про порушення чинного законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використані державного чи комунального майна об’єктами, підконтрольними органами ДФІ (бюджетними установами, державними чи комунальними підприємствами або державними цільовими фондами);
– фіксація повідомлень стосовно неправомірних дій та рішень службових осіб органів ДФІ при здійснені ними своїх повноважень.

За інформацією прес-служби ДФІ в Чернівецькій області протягом чотирьох місяців 2014 року на „телефон довіри” ДФІ в області надійшло 12 звернень, з них 4 про порушення чинного законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використані державного чи комунального майна, 3 повідомлень про порушення при виплаті заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат та 5 звернень про порушення, розгляд яких входить до компетенції інших органів виконавчої влади.

За результатами опрацьованих повідомлень, отриманих за „телефоном довіри” вжито 7 заходів, з них 5 повідомлень передбачено перевірити під час проведення чергових контрольних заходів, по 2 зверненнях надано роз’яснення стосовно повноважень органів Державної фінансової інспекції України.
Зворотній зв’язок органів ДФІ з громадськістю за допомогою „телефонів довіри” забезпечується щодня (крім вихідних та святкових днів) з 09 до 18 години (у п’ятницю з 09 до 16 годин 45 хвилин).

Діючі номери „телефонів довіри”: ДФІ в Чернівецькій області (0372) 52-01-92, ДФІ України (044) 425-38-18.
За цими телефонами може зателефонувати кожен громадянин нашої області, задати питання або проінформувати ДФІ в області про можливі порушення фінансово-бюджетної дисципліни.

peredplata