Суди Чернівецької області атакують ЗМІ

Суди Чернівецької області атакують ЗМІЗараз у Першотравневому суді м. Чернівці розглядається позов співробітника СБУ проти журналіста Юрія Чернея і сайту БУКНЕВС. Майже всі представники ЗМІ області беруть участь у судовому засіданні.

Відтепер так буде…

Чи не щодня у судах Чернівецької області розглядаються позови проти ЗМІта журналістів. Часто вони надумані, не мають на те підстав і жодної перспективи. Але журналістам і редакторам доводиться ходити по судах, писати заперечення, доводити правоту, наймати і оплачувати адвокатів і т.д. Нас відволікають від основної праці і вчиняють завуальований тиск на свободу слова.

Щодо цього уже висловилася обласна організація НСЖУ та незалежна профспілка журналістів. Відтепер жодне засідання суду не проходитиме бз активної участі представників всіх ЗМІ області. Коли подають до суду одног журналіста, приходять всі. Бо поодинці цю систему ми не змінимо і не зломаємо.

Журналісти області укладають негласну угоду між собою про тих політиків, чиновників і громадських діячів, всіх публічних осіб, котрі подають їх до суду чи судяться з пресою. Після подання позову ця особа перестає бути присутньою у ЗМІ області. Її прізвище не згадується у газетаХ, її обличчя не показують по телебаченню, її голос не звучить по радіо. Єдиний і останній раз про цю особу згадають тільки у посмертному некролозі. І все. Ця умова стосуватиметься і близького оточення позивача до суду журналістів і ЗМІ Чернівецької області.

Петро Кобевко

peredplata