Чернівецькі журналісти масово прийшли в суд підтримати колегу, з яким судиться прокурор

Чернівецькі журналісти масово прийшли в суд підтримати колегу, з яким судиться прокурорЖурналісти більшості чернівецьких ЗМІ сьогодні організовано прийшли в Шевченківський районний суд морально підтримати колегу Івана Гончарюка, з яким судиться заступник прокурора Чернівецької області Станіслав Банчук.

Надати моральну підтримку журналісту також виявили бажання численні громадські активісти, в тому числі з Сокирянщини. А член громадської організації \”Юридичний захист ЗМІ в Чернівецькій області\” Філіп Кокош навіть став ще одним захисником Івана Гончарюка.

Власне саме приєднання до процесу ще одного захисника, якому потрібен час для ознайомлення з матеріалами справи, стало причиною відкладення судового процесу.

– Наша громадська організація стала на захист журналістських прав Івана Гончарюка. Судовий процес відкладений у звязку з цією подією – прокоментував Філіп Кокош перші враження від процесу. – Захист професійних прав журналіста від необгрунтованих звинувачень – наша принципова позиція, – сказав адвокат.

Суд у справі заступника прокурора проти ТВА та Івана Гончарюка відклали на тиждень. Представнику Гончарюка дали час на ознайомлення з матеріалами справи. 29 серпня на 14:00 настпуне засідання.

Джерело

peredplata