На Сході з органів МВС звільнено майже чотири тисячі правоохоронців

На Сході з органів МВС звільнено майже чотири тисячі правоохоронцівНа сьогодні з органів внутрішніх справ Донецької та Луганської області звільнено майже чотири тисячі правоохоронців за зраду присязі, відсутність мотивації та дискредитацію міліції. Про це під час брифінгу 19 серпня повідомив журналістам радник Міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

\”На сьогодні у зоні АТО 3679 працівників органів внутрішніх справ звільнено з посад. Частина з них звільнена за власним бажанням у зв\’язку із відсутністю мотивації\”, – зазначив він.

За словами радника, за наказом Міністра внутрішніх справ України кожен працівник міськвідділу або райвідділу який працює в зоні проведення АТО проходить рительну перевірку, в тому числі й на \”поліграфі\”. Не всі витримують цей іспит.

\”Значну частину правоохоронців звільнено за порушення присяги та за дискредитацію міліції. Відкрито кілька десятків кримінальних проваджень щодо працівників міліції за різними статтями, – зазначив Зорян Шкіряк. Також він заявив, що цих проваджень буде значно більше. – Буквально нещодавно заарештовано першого заступника начальника міськвідділу Рубіжного, який 30 одиниць зброї віддав терористам, а ще 6 продав керівнику Лисичанської прокуратури, який зараз переховується\”.

Джерело

peredplata