Екс-командир «Беркута» розповів про розстріли на Майдані

Екс-командир «Беркута» розповів про розстріли на МайданіЕкс-командир спецроти «Беркуту» майор Дмитро Садовник, який зараз перебуває під слідством за підозрою у причетності до масових вбивств протестувальників на Майдані, стверджує, що не давав команди розстрілювати людей, а сам спецпідрозділ до цього буцімто не причетний. Про це він розповів в інтерв’ю ДеПо.ua.

За його словами, на Майдані були інші люди в чорній формі, які стріляли в мітингарів. Хто вони – Садовник не знає.

«Не можу стверджувати чи спростовувати, що там були специ з Росії. Я вам ось що скажу: я простояв протягом доби на бетонної барикаді, яка піддавалася систематичному обстрілу з декількох напрямів. Я про цей факт вказував слідству. Намагався загострити їх увагу. Але в результаті були спиляні дерева, прибрано стовпи і рекламні щити, в які влучали кулі. Крім того, вказував слідству, що там були інші люди – теж в чорній формі, але з інших підрозділів, але я досі не знаю, чи були вони хоча б допитані», – сказав він.

Нагадаємо, що наразі Садовника відпустили під домашній арешт з винятковим правом – залишати помешкання вдень. Адвокати Небесної сотні стверджують, що у них є неспростовні докази причетності Дмитра Садовника до масових розстрілів.

peredplata