Силовики затримали заступника голови слідчого управління ГПУ. ДОДАНО

Силовики затримали заступника голови слідчого управління ГПУ. ДОДАНОКерівництво Генпрокуратури та Служби безпеки України доповіло президентові України Петру Порошенку про затримання під час спецоперації першого заступника голови слідчого управління Генпрокуратури і заступника прокурора Київської області, повідомляє прес-служба президента.

«Керівники Генпрокуратури і СБУ доповіли президентові про проведення спеціальної операції з протидії корупції в центральному апараті Генпрокуратури і прокуратурі Київської області, в результаті якої було затримано першого заступника голови слідчого управління і заступника прокурора Київської області», – йдеться в повідомленні.

Виконуючий обов’язки Генерального прокурора Володимир Гузир повідомив, що затримання зазначених осіб відбулося вранці 5 липня.

«Під час проведених обшуків до зазначених осіб виникло багато питань, пов’язаних із значними, у порівнянні із зарплатнею державного службовця, сумами грошей у національній та іноземній валюті, та інші питання. Їм було оголошено про підозру. Сьогодні буде вирішено питання достатності доказів для постановки перед судом щодо обрання їм найсуворішого запобіжного заходу», – повідомив він

Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що у рамках зазначеної операції Служба безпеки у співпраці з ГПУ проводила низку слідчих дій, пов\’язаних із боротьбою з проявами корупції серед прокурорів.

«На нас був покладений саме оперативний супровід і забезпечення роботи слідчо-оперативної групи. У процесі вжитих слідчих дій дійсно було вилучено значну кількість доказів злочинної діяльності», – зазначив голова СБУ, зазначивши, що йдеться про астрономічні суми.

У прес-службі президента не називають прізвищ затриманих і не уточнюють про вилучені докази.

Водночас народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм повідомив про затримання у Києві першого заступника голови слідчого управління ГПУ і заступника прокурора Київської області. За його даними, чиновників затримали за підозрою в отриманні хабара у особливо великих розмірах.

У затриманих виявили загалом близько 500 тисяч доларів, цінні папери, діаманти. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Народний депутат від БПП Мустафа Наєм у ФБ написав скільки грошей знайшли у затриманих

Скандал в Генпрокуратуре. В Киеве задержаны первый заместитель главы следственного управления ГПУ Владимир Шапакин и заместитель прокурора Киевской области Александр Корниец по подозрению в вымогательстве взятки в особо крупных размерах. По моей информации, при задержании у чиновников было обнаружено в общей сложности ок 500 тыс долл США, а также драгоценности и ценные бумаги.

В частности, во время обыска у Шапакина было найдено:
– $130 тыс. в кабинете;
– $30 тыс и €22 тыс в доме;
– $170 тыс и 500 тыс грн в квартире;
– документы на депозитные вложения на сумму 800 тыс грн, а также незарегистрированное огнестрельное оружие и боеприпасы.

При обыске у Корнейца также было найдено 35 пакетов с бриллиантами с общим количеством 65 камней.

Операция проводилась под руководством заместителя Генпрокурора Давида Сакварелидзе и председателя СБУ Василия Грицака.

А теперь удивительное. По результатам этой операции было открыто уголовное произсодвство в отношении…Давида Сакварелидзе. Производство начато по поручению первого заместителя Генпрокурора Владимира Гузыря по статье \”захват государственного учреждения\”. Дело в том, что в ходе задержания чиновников был использован отряд Альфа, которым пришлось выламывать двери в кабинетах задержанных чиновников.

Прокуратура Київської області вимагала хабар в розмірі понад 3 млн грн від підприємця, який займається видобутком піску.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, під керівництвом якого були затримані підозрювані працівники Київської прокуратури і ГПУ.

\”Ми отримали інформацію від підприємця, що займається видобутком піску, про вимагання з боку працівників прокуратури Київської області, дії яких, по суті, призвели до зупинення його бізнесу. Він відмовився йти на незаконну угоду і, повіривши нам, передав деталі справи\”, – повідомив він.

За словами Сакварелідзе, перевірка виявила, що \”київські прокурори діяли не самі по собі, а під керівництвом \”великого начальника\” з стін Генпрокуратури, який вважав себе недоторканним\”.

Заступник генпрокурора додав, що вимагатиме для затриманих найвищу міру запобіжного заходу. За його словами, їм загрожує \”безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна\”.

peredplata