Кабмін скоротив строки реєстрації прав на нерухомість

Кабмін скоротив строки реєстрації прав на нерухомістьКабмін постановою від 2 вересня 2015 р. № 669 виклав у новій редакції додаток до Постанови КМУ Внести від 08.04.2015 р. № 190 “Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки”.
Згідно зі змінами, встановлено такі строки надання послуг у сфері держреєстрації речових прав на нерухоме майно (з моменту прийняття заяви) і розмір плати за їх надання:
– 3 і 5 робочих днів (для заяви, строк розгляду якої відповідно до закону становить 14 робочих днів) – у подвійному розмірі адміністративного збору за держреєстрацію речових прав на нерухоме майно;
– 1 робочий день – у 5-кратному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно;
– 2 години – 10-кратний розмір адмінзбору за державну реєстрацію речових прав на нерухомість.
Нагадаємо, що до цього часу така послуга надавалась за 3 дня з моменту подання заяви за подвійну плату.
Плату за державну реєстрація обтяжень тепер збільшено до подвійного розміру адміністративного збору за держреєстрацію обтяжень таких прав.
Крім того, встановлено додаткові скорочені терміни надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ГРВПН) в паперовій формі протягом 30 хвилин з моменту прийняття заяви за потрійну плату (раніше – одна година з моменту реєстрації заяви за подвійну оплату).

В.о. начальника Чернівецького міського управління юстиції Тетяна КОШКЕР

peredplata