СБУ має намір розкрити всіх агентів КДБ

СБУ має намір розкрити всіх агентів КДБКолишні агенти КДБ підпадають під дію закону про люстрацію. СБУ готова відкрити архіви. Всі агенти КДБ стануть відомі поіменно Служба безпеки України готова розсекретити архіви свого відомства. Про це повідомив радник голови служби Маркіян Лубківський.

\”Ми готові розсекретити всі архіви і продемонструвати громадськості, хто був агентом КДБ, а хто не був агентом КДБ\”, – сказав він. При цьому дати розсекречення документів Лубківський не уточнив.

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявив про те, що в рамках закону про люстрацію будуть проведені перевірки громадян, якы підпадають під його дію, у віці після 37 років.

За його словами, \”людей, які народилися після 1977 року, яким було 14 років під час отримання Україною незалежності, немає сенсу перевіряти, чи були вони агентами КДБ\”.

Як повідомлялося, 16 жовтня набув чинності закон про люстрацію (\”Про очищення влади\”). Під його дію підпадають чиновники, якщо вони: були обрані і працювали на керівних посадах Комуністичної партії СРСР або на керівних посадах ЦК ЛКСМУ і вище; були штатним працівником або негласним агентом КДБ СРСР.

Джерело: ДТ

peredplata