Україна піднялася на перше місце в рейтингу корупції

Україна піднялася на перше місце в рейтингу корупції

Результати рішучих реформ української влади: країна за два роки піднялася з сьомого на перше місце в рейтингу корупції. Порошенко, Гройсман та Яценюк вивели Україну на перше місце за корупцією president.gov.ua Більше половини (51%) менеджерів компаній вважають, що корупція широко розповсюджена в бізнес-середовищі їхньої країни, свідчать дані міжнародного дослідження Ernst & Young, присвяченого ризикам шахрайства в Європі, на Близькому Сході, в Індії та Африці (EMEIA).

Серед 41 країни перше місце посідає Україна – 88% респондентів відповіли ствердно. Данія, Норвегія і Фінляндія мають найнижчі прояви корупції в бізнесі. Дослідження показує, що 77% членів ради директорів або старших менеджерів стверджують, що вони могли б виправдати неетичну поведінку, щоб допомогти бізнесу вижити, причому кожен третій з них готовий запропонувати грошову винагороду в обмін на укладення або продовження контракту. 77% глобальних респондентів згодні з тим, що судове переслідування окремих осіб допоможе запобігти шахрайству, хабарництву та корупції серед керівників. Хабарництво/корупція широко поширені в країні. .

Україна піднялася на перше місце в рейтингу корупції

Інтерв\’ю проводилися на рідних мовах респондентів в режимі онлайн або при особистих зустрічах. Серед респондентів – члени рад директорів, керівники середньої і вищої ланки, а також інші співробітники, що представляють компанії різних розмірів і з різних галузей. Дослідження проводилося і в Україні, де було опитано 100 співробітників компаній. За даними опитування Центру Разумкова і фонду \”Демократичні ініціативи\”, проведеного в травні 2016 року, 67% українців вважають головною причиною поточної соціально-економічної кризи українці корумпованість представників влади.

За даними опитування Соціологічної групи \”Рейтинг\”, проведеного у червні 2016 року, більшість українців (53%) знають про високий рівень корупції у країні із засобів масової інформації. При цьому 10% заявили, що останній рік особисто давали хабарі, а 22% повідомили, хабарі давали їхні родичі та знайомі.
Більше читайте тут: http://dt.ua/UKRAINE/ukrayina-pidnyalasya-na-pereshe-misce-v-reytingu-korupciyi-e-y-239238_.html

peredplata